
W tym artykule dowiecie się, w jaki sposób najlepiej wyczyścić gazową maszynę do waty cukrowej. Czyszczenie maszyny do waty cukrowej jest bardzo istotne, pozwala nam zadbać o nią, co sprawi, że dłużej będzie nam służyć.
Maszynę dokładnie należy wyczyścić pod koniec dnia, ale niektóre czynności należy wykonywać w ciągu dnia. Do takich czynności należy dbanie o wygląd pleksy. Brudna osłona może odstraszać wyglądem potencjalnych klientów, dlatego warto zadbać o jej wygląd. Warto też strącać odrzuty z misy.
Jeśli głowica wygląda na lekko zatkaną po ciężkim dniu pracy, możesz wykonać proces jej czyszczenia w warunkach polowych:
- na początku należy wyjąć akumulator i inne elektroniczne sprzęty,
- kolejnym krokiem będzie szybkie czyszczenie głowicy, głowica od razu schłodzi się po pracy,
- na stolik/półki dolne należy położyć szmatkę, ponieważ czyszcząc głowice, będzie na nie spływać woda z cukrem,
- aby wyczyścić głowice, należy odkręcić gaz i odpalić maszynę do waty cukrowej. Następnie nalać wodę do momentu, aż zacznie się lekko wylewać,
- czekamy, aż woda zacznie się gotować. Woda nie może się całkiem wygotować, bo wtedy spalimy głowicę,
- w momencie gdy woda zacznie się gotować, należy włączyć obroty silnik, aby woda wypadła do misy, przez otwory głowicy,
Po czyszczeniu głowicy i skończonej pracy należy również:
- przetrzeć maszynę do waty płynem do mycia i ścierką - wyczyścić z cukru, elementy stalowe można umyć środkiem z alkoholem,
- misę można łatwo odkręcić i zabrać do dokładniejszego mycia w lokalu/pod bieżącą wodą. Cukier z misy można zebrać do pojemnika, aby wykorzystać w domowym zaciszu bądź zutylizować.
Zapraszamy do obejrzenia autorskiego filmu, który pomoże wam wyczyścić maszynę do waty cukrowej.
Leave a Reply
All fields are required